Táltosparipa

Fitt felvágott házilag pofonegyszerűen

Életmódváltó sorozatomban olyan praktikus tippeket osztok meg az Olvasóimmal, amelyek nekem beváltak. Olyan háziasszony vagyok, aki minél gyorsabban, de kreatívan igyekszem a házimunkát végezni. A főzésnél két szempontnak kell érvényesülnie: legyen egészséges, amit készítek, és legyen nagyon gyorsan kész – mert azt akarom, hogy minden másra is maradjon időm. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül 🙂 Ha ez a két szempont Neked is fontos, kövesd Te is az életmódváltó sorozatom!

Miért készítsünk házilag felvágottat, amikor bevásárolni amúgy is muszáj?

Mert semmilyen iparilag hozzáadott tartósítószert, ízfokozót, és cukrot (!) NEM tartalmaz, így nemcsak egészséges, de a súlycsökkentésben is jó partner. 

Megijedni nem kell, ez a felvágott tényleg nagyon kevés konyhában tüsténkedést igényel, elfoglalt háziasszonyok is a mindennapok részévé tudják tenni – lecserélve ezzel a bolti párizsit, sonkát, paprikás szalámit és társaikat.

20160717_150936[1]

Asztalra kerül a saját készítésű felvágott (Fotó: saját)

A házi készítésű fitt felvágott bármely, a húst nem tiltó táplálkozási rendszerbe beilleszthető. De a címet látva nyilván nem a vegák kattintottak a receptért 🙂 Paleó, 160 grammos diéta, vércsoport-diéta stb., ez a recept mehet!

Ami kell hozzá:

50 dkg csirkemell filé (felkockázva)

só, bors

sütőpapír, alufólia

Ami a variációs lehetőséget adja:

zöldfűszerek

sajt

friss vagy aszalt gyümölcs (nálunk a szilvás és a sárgabarackos a sztár)

újhagyma

kaliforniai paprika

Hogyan készül?

1 .A felkockázott húst sózom-borsozom ízlés szerint.

2. Hangulattól függően teszek még hozzá belevalókat a variációs lehetőségek közül egyet-kettőt kiválasztva.

3. A húst a fűszerekkel (és az esetleges további hozzáadott gyümölccsel/zöldséggel/sajttal) masszává keverem simán fakanállal. 

Így néz ki sütőpapírba csomagolva

Így néz ki sütőpapírba csomagolva

4. Tepsibe teszek egymásra 2 réteg alufóliát, rá egy réteg sütőpapírt.

5. Sütőpapírra halmozom a húsos masszát, és belecsomagolom, mintha a hús a szaloncukorban a cukor lenne. Két végét jó szorosan megtekerem. Lásd a fotót!

6. Ugyanezt a csomagolást elvégzem a 2 réteg alufóliával is.

Így megy a sütőbe

Így megy a sütőbe

7. Mehet be a 250 fokra előmelegített sütőbe. Ezen a hőfokon sütöm 10 percet, majd leveszem 200 fokra, és még sütöm 35-40 percig.

20160717_150914[1]

Elkészült a barackos felvágott! Lehet szeletelni!

8. Kiveszem a sütőből, kicsit hűl, és kicsomagolható. Ha teljesen kihűlt, mehet a hűtőbe. (Hidegen szépen szelhető, igaz, nem lehet nagyon vékony szeleteket szelni, de ez nem gond.)

TIPP: Melegen is tálalható, ekkor nem felvágottként, hanem egybesült húsként kínáljuk például az ebédnél, főételnek!

elkészítési idő: a massza összeállítása néhány perc, a sütőben meg már sül magától. Előkészület és sütés megvan 1 óra alatt, a kihűlésre viszont várni kell.

eltarthatóság: a hűtőben eláll pár napot, de olyan finom, hogy hamar el fog fogyni!

Ilyen az újhagymás-répás verzió!

Ilyen az újhagymás-répás verzió!

Tapasztalat: a mi családunkban nagyon bejött. Az ízvilága a variációs lehetőségeknél leírtak szerint sokféleképpen változtatható, így megunni sem lehet.

Ha olvasnál még az életmódváltásról, ezt az írásom és ezt is ajánlom figyelmedbe, hátha hasznosnak találod! Örülök, hogy felkerested a blogom, visszavárlak! Váltsunk együtt életmódot!

Köszönöm, hogy ellátogattál a Táltosparipa oldalra, amely a Táltosparipa Mentáltréning része. Ha tetszik az oldal, és fontosnak tartod a lelki egészség fejlesztését, akkor kérlek, támogasd az oldal működését azzal, hogy lájkolod   a Táltosparipa blog Facebook oldalát: ITT TALÁLOD. (Vagy fenn, az oldalsávban is elérhető.) Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!