Táltosparipa

Mesék felnőtteknek?!

leaves-1076307_1280Már a felvetés is képtelenségnek tűnik? A mesék a gyerekeknek valók? Elárulok valamit: a népmesék úgy keletkeztek, hogy a felnőtteknek nem volt pszichológusa, de nagy szükségük lett volna rá. Így aztán a mesemondó magára vette Csernus doktor szerepét. (Vagy inkább: Csernus doktor a mesemondóét!)

Mielőtt bármit mondanék, hallgass bele ebbe! Mátkaluk furatás Na,                                                                                          ugye?! 🙂

De nemcsak a szexről van szó! Minden életterületnek, minden problémának megvan a meséje! 

beautiful-day-1374424_1280Sőt, ha motivációra vagy inspirációra van szükségünk, a legjobb trénert kapjuk a népmesék “személyében”! Elolvasni egy mesét: röviden, gyorsan lehet, a hatása viszont, mint a legjobb kávéé: erős és hosszan tartó!

Minimeséknek szoktam nevezni a mondókákat, amiket a (népi kultúrában járatlan) közvélemény kis csacskaságoknak tart. Közben pedig drága pénzt fizet azért, hogy a tudatalattija számára könnyen befogadható, rövid, velős kis mondatokat vásároljon tanfolyamokon – legyen szó akár a fogyás vagy a meggazdagodás segítéséről.

Mutatok egy példát, amit mindenkinek ajánlok, amikor úgy érzi, nagy sz∗rban van, de igenis fel akar belőle állni.

            “Elesett a lúd a jégen, majd felkel a jövő héten.”

coffee-1587078_1280Mikor mondogasd ezt magadban, akár napjában ezerszer is? Ha nehéz időszakon mész keresztül, de tudatosítani akarod magadban, hogy ez csak egy ideig tart, elmúlik, kimászol belőle, felállsz, minden rendben lesz. Tipikusan ilyen helyzet egy szakítás, szerelmi csalódás vagy épp egy frissen a kezedbe nyomott felmondás. De az is, amikor dolgozol valamiért, és nem jön össze, pedig nagyon számítottál rá. Ilyenkor az újrakezdés, a továbbhaladás első lépése, hogy tudatosítod magadban: ez a rossz helyzet nem fog örökké tartani, elmúlik. Ebben nagyon sokat segít, ha mondogatod magadban ezt a kis mondókát, és a lúd helyébe magadat képzeled! Tudod: a tudatalatti szereti a rövid üzeneteket, és a képeket. Ha ezt megkapja, elindul a jó, a sikeres irányba!

coffee-1587080_1280A népmesék ettől egy picivel hosszabbak, ezekről és az általam kidolgozott Inspiráló meseterápiáról ebben a blogban a Meseterápia menüpontban olvashatsz. Meg fogsz lepődni, hogy felnőtt fejjel olvasva a meséket micsoda segítőtársra találsz bennük. Válaszd trénerednek a népmeséket, és meglátod, többé nem lesz üres frázis, hanem megvalósuló tapasztalat: Be happy!

 

Ha tetszett az írásom, köszönöm, ha megosztod. Ha szívesen olvasol még, nézz szét a menüben, vagy görgess lejjebb a képes cikkajánlómhoz. 

Továbbiakat a blog FACEBOOK oldalán találsz, melyet IDE KATTINTVA érsz el (vagy fenn, az oldalsávban is megtalálod). 

Ha hamarosan megjelenő önismereti-személyiségfejlesztő könyvem megjelenéséről, és a megjelenési kedvezményekről akarsz értesülni, akkor az oldalsávban vagy ITT LEHET ELŐREGISZTRÁLNI.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!