Táltosparipa

Mostantól jó nő leszek!

Most egy kicsit magamról mesélek. De nemcsak a mese kedvéért, hanem azért, hogy akit megszólít, az inspirációt nyerjen. Mert nekem is nagyon jó, amikor az utam során olyan emberrel találkozom, aki arra inspirál, hogy előrébb lépjek. 

 

eskuvo-agiek-632

A külsőtől indulva: hogy mit is szeretek magamban külsőleg?

Erre a kérdésre tizenévesen semmit sem tudtam volna válaszolni. És a helyzet huszonévesen sem sokat változott, nagyjából minden nőt szebbnek láttam és szerethetőbbnek. Aztán a 28. születésnapom előtt egyszercsak átkattant valami, azt mondtam magamnak: „Elég volt. Megkeresem, ami szép bennem, és mostantól JÓ NŐ leszek.” Egyszerűen tudtam és éreztem, hogy nem kell kibújnom a bőrömből, nem kell átváltoznom topmodellé, de, ha megtalálom magamban az erőt, akkor lehetek JÓ NŐ. Azóta a 158 centimmel jól vagyok a bőrömben. Hálás vagyok a testemnek, hogy lehetővé teszi nekem a fizikai életet; igyekszem odafigyelni rá, de tudom azt is, hogy van hová fejlődnöm: kevesebb kávé és édesség jobb üzemanyag lenne – dolgozom rajta 🙂

eskuvo-agiek-595

 Kicsit mélyebbre ásva: mit szeretek magamban a belső tulajdonságok tekintetében?

Ahogy a külsőmmel barátságot kötöttem, és megszerettem, elkezdtem belsőképpen is pozitívan viszonyulni magamhoz, és értékelni az elért eredményeim (ez korábban eszembe sem jutott, sosem veregettem meg a saját vállam, hogy elismerjem magamnak, valamiért megdolgoztam, és hurrá, sikerült – pedig ez nagyon kell, ma már tudom!). Tudtam már nagy irányokat váltani, amikor szükséges volt, és erre örömmel gondolok. Az Ausztriába költözésemkor, illetve az anyává válásomhoz át kellett ugrani a saját árnyékomat. Az, hogy gyerekem van, a legjobb dolog. Meg kellett érni rá, ez egy belső út volt. Szeretem azt is magamban, hogy tisztában vagyok vele: nem vagyok tökéletes, de minden nap dolgozhatom azért, hogy fejlődjek. 

2-szulinap-032

Arról, hogy mi jelenti számomra a nőiességet…

Fontos megélni a nőiséget, mint ahogy a férfi minőséget is. Persze sok közös van a férfi és a női halmazban, de mégis, attól lesz színes a világ, hogy a férfi és a női minőség kiegészíti egymást. Nekem fontos önismereti út volt tudatossá tenni, hogy mitől vagyok nő. Külső és belső jellemzőknek egyensúlyba kellett kerülni. Fontos az ízléses megjelenés, a nőies kisugárzás. És persze hogy fontos a befogadni tudás, a gondoskodás, az érzékenység, az intuíció. Szeretem például, ha vendégek jönnek hozzánk, és olyan menüt tudok főzni, ami ízlik nekik, és azt is szeretem, ha tudok megértő, más emberre is nyitott lenni. Sosem érzem, hogy kész vagyok a saját “nőségemmel”, dolgozom rajta, és sokszor emlékeztetem magam a 28 évesen tett fogadalmamra: megígértem magamnak, hogy mostantól jó nő leszek – akkor viszont tennem is kell érte!

eskuvo-agiek-610

 És hogy honnan jön a motivációm?

Elsősorban a hitem motivál, minden máshoz ez az alap és az inspiráció. A mentális tréningezéshez, amely által az élet harmonikusabbá tehető és szervezhető, én a népmesékben találtam meg az utat. Az Táltosparipa Mentáltréning módszere a saját életemből született, miközben persze a mesék vizsgálatának van tudományos alapja. Nehéz és örömteli élethelyzetekben is megtapasztaltam a mesékből áradó erőt, a személyiségfejlesztés útjai pedig már régóta érdekelnek, így szinte észrevétlenül kezdett összeállni a saját meseterápiás, önismereti rendszerem. Egy nap elindításához a kávé mellé népmese is kell, hogy ebből a tiszta forrásból merítsek erőt.

2-szulinap-155

Hogy vannak-e gyakorlati praktikáim a külsőre vonatkozóan? Vannak! 🙂

Már jó pár éve natúrkozmetikumokat használok. A kislányunk érkezésekor azonban úgy éreztem, az egész háztartásunk környezetbaráttá kell tennünk. Azóta csak természetes összetevőket tartalmazó mosó- és tisztítószereket használok, és kedvelem az olyan egyszerű, de hatékony megoldásokat, mint a szódabikarbóna. 

eskuvo-agiek-077

 Anyukám „a kevesebb, több” elvét adta át nekem. A fiatalkori fotói mutatják, hogy különleges szépséget kapott, de ebből sosem csinált ügyet. Nem sminkel, nem jár kozmetikushoz, nem festi a haját, mégis 68 évesen is jó ránézni. Az én utam egy kicsit más, nekem már a kislányom is pakolgatja a sminkszereim, de a „retusált szépség” és az önmagáért való csillogás tőlem is távol áll. Test és lélek egyensúlyán dolgozom; felnőtteknek szóló meseterápiás módszeremnek is a HARMÓNIA  a kulcsszava.

 Örülök, hogy benéztél a blogomra, szeretettel visszavárlak. A blog facebook oldalán követni tudod az aktualitásokat, így például hírt adok hamarosan, hogy mikor jelenik meg pontosan a meseterápiás-önismereti könyvem. (Az oldalsávban, fenn található a Facebook-doboz, vagy IDE KATTINTVA a Facebook oldalam. )

Legyen szép a napod!

 

Ha tetszett az írásom, köszönöm, ha megosztod. Ha szívesen olvasol még, nézz szét a menüben, vagy görgess lejjebb a képes cikkajánlómhoz. 

Továbbiakat a blog FACEBOOK oldalán találsz, melyet IDE KATTINTVA érsz el (vagy fenn, az oldalsávban is megtalálod). 

Ha hamarosan megjelenő önismereti-személyiségfejlesztő könyvem megjelenéséről, és a megjelenési kedvezményekről akarsz értesülni, akkor az oldalsávban vagy ITT LEHET ELŐREGISZTRÁLNI.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Végh-Fodor Mónika says:

    Kedves Fair Player! Az nagyon jo, ha latod, hogy az erod ott van, es rendelkezesedre all! Elni vele, jol hasznalni pedig meg lehet tanulni, ez a szemelyes bejegyzesem szerintem meggyozott errol! 🙂 A masik kommentedre is igyekszem valaszolni, olvastalak par perce, csak most ertem haza egy hosszu munkanap utan, es szeretnek Neked erdemben irni, odafigyelve a szavaidra!

  2. Fair Player says:

    Jó volt olvasni.
    Én 41 vagyok.. van bajom :9 Talán egyszer én is jó nő leszek. Erőm van csak nem használom 🙂
    BÚÉK!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!