Táltosparipa

Cyrano szerelme – hogyan találj rá a szerelemre?

loveAz Igazit megtalálni és vele élni holtomiglan-holtodiglan: erre a legtöbbünk vágyik. Akinek megadatik, az hálás. Akinek (még) nem, annak keresnie kell tovább. Ez a keresés azonban – hitem és tapasztalatom szerint – nem olyan, mint szénakazalban a tű megtalálása. Sokkal nagyobb az esély, sőt, az Igazival való találkozás esélye növelhető, mitöbb bevonzható! Erről írok ma – annak kapcsán, hogy megnéztem a Nemzetiben a Cyrano de Bergeracot. És persze, ahogy már visszatérő Olvasóim tőlem megszokhatták, tovább is gondoltam a valós életre vetítve.

Én az olyan színházat szeretem, amelyben van kísérletező kedv, reagálás az ITT és MOST történéseire, hazavihető gondolatok és képek. Ja, és nekem az is fontos, hogy a rendező ne nyomasszon az egyéni világfájdalmával, ne olvassa bele saját pesszimizmusát a darabba, ne azt rendezze színpadra, hogy szerinte milyen reménytelenül szar a világ. Ugyanis minden nagy szellemi tanítás szerint a világ akkor és attól lesz “szar” és “gonosz”, ha ilyennek látjuk, ha ezt vetítjük bele, ha képtelenek vagyunk a Jó felé fordítani a fejünk. Így aztán én hiszek abban, hogy a világ – minden probléma, baj és válság ellenére – mozdítható a jó irányába. Egyébként a pozitív pszichológia is ezt mondja: ha a cselekedeteinket az örömre, a szépre és jóra való törekvés vezérli, akkor sokkal emberségesebb világban élhetünk/élhetnénk. Vannak színházi előadások, amelyek ezt a legnagyobb mocsokban is képesek felmutatni. Legutóbb erről a Részegek című darab kapcsán írtam: ITT OLVASHATÓ

love-806375Amikor a Cyranora indultunk, kicsit fáradt voltam, így aztán kétségeim voltak, hogy vajon a 3 óra 35 perces előadást lesz-e türelmem végigkövetni. Végeláthatatlan elmélkedéshez semmiképp sem éreztem kedvet. De erre nem is volt szükség. Jöttek a darab képei: megelevenedő költői képek a színpadon, amelyek nemhogy nem unalmasak, de hamar részesévé tesznek Cyrano történetének. Hogyan? Ott ültem, és ahogy Cyrano meséjét néztem, gomolygó érzéslavina árasztott el. Kérdések is fogalmazódtak bennem, vegyesen a saját életem képeivel. Úgy koncentráltam, hogy közben nem fáradtam el. Pedig Cyrano szerelmét, Roxanet 5 színésznő alakította – mégsem vált követhetetlenné a történet. Sokkal inkább megfogalmazódott az a kérdés: Milyen is az a férfi (nő), akit szeretek? Hány arca van? Mennyire ismerem az arcait? Miért kell annyi szerelmi kapcsolatban félreértésektől/egymás nem ismerésétől szenvedni?

list-1173544Amit biztosan tudok, hogy az Igazi és az igaz szerelem bevonzásához nagyon fontos tudni, hogy én ki vagyok, és ki az, akit keresek. Azoknak a klienseimnek, akik a keresés fázisában vannak, mindig azt javaslom, írjanak egy részletes listát, kit, illetve milyen embert keresnek. Legyen rajta minden tulajdonság, ami csak fontos. Őszintén írj ki mindent magadból, amire vágysz. Kezdve onnan, hogy hol legyen a lakóhelye, milyen magas legyen, mi legyen a foglalkozása, szeresse-e a kutyákat, akarjon-e veled színházba járni, hány gyerekre vágyjon, mekkora legyen a jövedelme, milyen családból származzon, milyen szabadidős programokat szeressen, milyen nyelveken beszéljen stb-stb. A kölcsönös szerelem-szeretet mindenképp legyen a listán 🙂 Ezt a listát NEM azért kell írni, hogy valami Mr. vagy Ms. Tökéletes álljon elő a lista nyomán, hanem, hogy tudd: NEKED KI AZ IDEÁLIS, te kire, mire vágysz egész pontosan. És aztán, ha kész a lista, néhány csendes percben hívd be a te Igazid az életedbe. A listához tedd hozzá: “Az Igazi a legjobb úton, módon érkezzen az életembe.” – ezzel biztosítod az ideális körülményeket is. És hogy kitől kéred az igaz szerelmet, az Igazit? Nevezd bárhogy hited szerint: Univerzumnak, Gondviselésnek, Istennek. De tudd, hogy ez az univerzális erő meghallotta a kívánságod, és az Igazi megérkezik hozzád. 

Ha tetszett az írásom, köszönöm, ha megosztod. Ha szívesen olvasol még, nézz szét a menüben, vagy görgess lejjebb a képes cikkajánlómhoz. 

Továbbiakat a blog FACEBOOK oldalán találsz, melyet IDE KATTINTVA érsz el (vagy fenn, az oldalsávban is megtalálod). 

Ha hamarosan megjelenő önismereti-személyiségfejlesztő könyvem megjelenéséről, és a megjelenési kedvezményekről akarsz értesülni, akkor az oldalsávban vagy ITT LEHET ELŐREGISZTRÁLNI.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!