Táltosparipa

Avokádós-mangós nyers pohárkrém

Ezt a tápláló pohárkrémet elkészítheted desszertnek is, nálunk vacsorára készült. A bolti pudingokat és pudingszerű édességeket nem veszem meg, de néha egy jó pohárkrém jól tud esni, amikor pudingra vágyunk. Ez a színes, selymes textúrájú krém a tavasz utáni sóvárgást is enyhíti. Percek alatt kész, az alapanyagokon kívül csak botmixerre van szükség. 

Két rétegben töltögettem a poharakba a krémeket, az alábbi mennyiségből 4 pohárnyi lett.

A mangós réteg:

1 szép, érett mangót hámozz meg, szeleteld fel, és botmixerrel pürésítsd. (Édesíteni nem kell, a mangókrém ezzel kész is.)

A kakaós réteg:

2 érett avokádót botmixerrel pürésíts 1 nagy teáskanál cukrozatlan kakaóporral, plusz édesítőnek ízlés szerinti mennyiségű kókuszvirágsziruppal vagy agavesziruppal vagy mézzel.

Díszítés:

A tetejére én apró körtedarabokat vágtam, de bármilyen más gyümölcs is jó lehet.

Miért jó?

Ha szép üvegpoharakban tálaljuk, ez a színes pohárkrém jókedvhozó is lehet; amíg eszegetjük, lehet egy jót beszélgetni, meghallgatni, kivel mi történt ma. Jó alkalom egymásra odafigyelni, tudatosítani: az életünk legfontosabb értéke a kapcsolataink. Nincs fontosabb, mint együtt nevetni (vagy épp sírni), beszélgetni, megölelni egymást, megélni a pillanatot.

Ha tetszett az írásom, köszönöm, ha megosztod. Ha szívesen olvasol még, nézz szét a menüben, vagy görgess lejjebb a képes cikkajánlómhoz. 

Továbbiakat a blog FACEBOOK oldalán találsz, melyet IDE KATTINTVA érsz el (vagy fenn, az oldalsávban is megtalálod). 

Ha hamarosan megjelenő önismereti-személyiségfejlesztő könyvem megjelenéséről, és a megjelenési kedvezményekről akarsz értesülni, akkor az oldalsávban vagy ITT LEHET ELŐREGISZTRÁLNI.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!