Táltosparipa

Így szerettesd meg az olvasást a gyerekkel!

Interaktív író-olvasó találkozón jártam a soproni GYIK Rendezvényházban, ahová a gyerekek és szüleik együtt érkeztek. Annyira jó volt, hogy hírét kell adnom! A gyerekek az írónő előadásába minden ponton bekapcsolódhattak, és ezt lelkesen meg is tették. De nekünk, felnőtteknek is érdekes volt. Telegdi Ágnes könyvsorozatai olyan könyveket hoznak a gyerekszobába, amelyek egyszerre informatívak és szórakoztatóak. Az esti közös olvasásnál pedig garantáltan megszerettetik a betűk világát, és a gyerek újra és újra kérni fogja, hogy folytatódjon a történet.

Szokatlan módon az írónő fényképekkel gazdagon illusztrált előadása olyan volt, mint egy izgalmas természetfilm, amelynek rejtvényeit a gyerekek a helyszínen fejthetik meg. 

 

Elsőként egy cinkecsalád életét követhettük – városi emberként nem is gondolnánk, milyen izgalmas ez! A történet alapját a szerző postaládájába beköltözött cinkecsalád  adja. A Cinkenapló című könyv az ő fészeképítésük és utódgondozásuk eseményéből alakul mesés, igaz történetté. A gyönyörű természetfotókkal készült kötet felébreszti a gyerekekben is a vágyat a természetjárásra, de egyáltalán arra is, hogy a nagyvárosban is észrevegyük: mindannyian a természet részei vagyunk.

Ó, azok a csodálatos állatok címmel könyvsorozatot is a kezünkbe vehetünk. Ha állatkertbe nem is tudunk minden nap ellátogatni, az élményt átélhetjük ennek a sorozatnak a lapozgatásával is. Az Állatkerti történetek közel hozzák messzi tájak állatvilágát is, míg a Mesélnek a házi kedvencek a jól ismert állatokról adnak újabb érdekes tudnivalókat – persze izgalmas történetbe ágyazva.

 

Különleges csemege az a könyv, amelyet az írónő a mindenki által tisztelt Bálint Gazdával közösen írt: az állatvilág fordulatos történetei mellett ebben persze kertészkedési tippeket is kap a család, így a legkisebbek is kedvet kaphatnak – például – a saját eper kerti termesztéséhez. 

És, ha mindez nem lenne elegendő olvasnivaló, akkor itt van még a Barnabás meséi sorozat, amelyben egy mackócsalád életébe helyezkedhetünk bele, és mindennapjaikat követve magunkra ismerhetünk. Ez az élmény pedig ellenállhatatlan vonzással bír minden gyerekre, hogy ő is olvasó emberré váljon!

Telegdi Ágnes, köszönjük a csodás élményt a könyvbemutatón, és köszönjük, hogy felfedezhettük ezeket a minden értelemben színes könyveket! A következő hetekben együtt járjuk a természet világát a kis mesehősökkel!

Ha tetszett az írásom, köszönöm, ha megosztod. Ha szívesen olvasol még, nézz szét a menüben, vagy görgess lejjebb a képes cikkajánlómhoz. 

Továbbiakat a blog FACEBOOK oldalán találsz, melyet IDE KATTINTVA érsz el (vagy fenn, az oldalsávban is megtalálod). 

Ha hamarosan megjelenő önismereti-személyiségfejlesztő könyvem megjelenéséről, és a megjelenési kedvezményekről akarsz értesülni, akkor az oldalsávban vagy ITT LEHET ELŐREGISZTRÁLNI.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!