Táltosparipa

Levél Jézuskának, karácsonyfa az angyaloktól?

Mióta gyerekem van, az is fontos kérdése az életemnek, hogyan tudom átadni számára a hitet. Hogy sose legyen elveszve a nagyvilágban, mindig legyen kapaszkodója. Már gyerekként sem tudtam egyetérteni azzal a nézettel, hogy “a hit a gyengék kapaszkodója”. Erős, hívő embereket láttam magam körül, akik a hitük által voltak képesek úgy élni, hogy az számomra… Tovább »

Mindenszentek után Villonnal

A kiskanizsai temető kapuján a felirat: “Voltunk, mint ti.” Nekem is van a földön már fizikai formában nem lévő hozzátartozóm. Ez a felirat az idei Mindenszentek ünnepén arról gondolkodtatott el, hogy mennyi közös van bennünk azokkal, akik valaha ezen a bolygón éltek. Ők is ennek a Földnek a talaját taposták, beszívták a levegőt, és örültek… Tovább »

Motivációs tréning helyett

Mentáltréningeken és személyes konzultációk alkalmával sokszor kérdezik tőlem, hogy hogyan lehet akkor is motiváltnak maradni, amikor lecseng egy tanfolyam lelkesedése, amikor egyedül kell lendületben lenni a hétköznapi feladatok között. A válasz tömören: változtass mindent motivációvá! Legyen a fókuszod azon, hogy mindenből, amit látsz és hallasz, ami veled történik, motivációt nyerj! Figyeld meg a kicsi gyerekeket!… Tovább »

Mostantól jó nő leszek!

Most egy kicsit magamról mesélek. De nemcsak a mese kedvéért, hanem azért, hogy akit megszólít, az inspirációt nyerjen. Mert nekem is nagyon jó, amikor az utam során olyan emberrel találkozom, aki arra inspirál, hogy előrébb lépjek.    A külsőtől indulva: hogy mit is szeretek magamban külsőleg? Erre a kérdésre tizenévesen semmit sem tudtam volna válaszolni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!