Táltosparipa

Ő vajon hogy csinálta? Női karrier a 17. században

Amikor régi korok embereiről olvasok, engem mindig az foglalkoztat leginkább, ami közös bennünk. Persze, hogy más korban, más társadalmi berendezkedésben más az élet díszlete, de mégis: az a rég porrá lett ember ugyanúgy érzett, voltak vágyai, tervei, kudarcai, fájdalmai, és számára is a földi élet halandóságot jelentett. De, aki a sorsát gazdaggá tudta tenni, aki… Tovább »

Univerzális problémamegoldó módszer

Ma Mészáros András, az Élményképek blog szerzője vállalkozott, hogy a Hétköznapi mentálhigiéné című sorozatban válaszol a saját lelki egészségével kapcsolatos kérdéseimre. Ahogy ő írja a blogján: “Minden életből lehetne regényt írni”, nos, András élete is egy egyedi út. Éppen most készül beindítani a vállalkozását, amely a saját ötlete alapján a társasjátékokra épül. Meséld el nekünk, hogy miért kezdtél blogot… Tovább »

Indul a színházi évad – körbenéztünk, mi a kínálat

Nagyon szeretem a nyarat, de nyár végén mindig azzal biztatom magam: Hurrá, indul a színházi évad! Imádom a színházak levegőjét, a felgördülő függönyt, a kávét is a színházi büfékben! Szeretem, hogy a darab által másként nézhetek rá a saját életemre is. Sokszor éppen egy előadás után sikerül valamilyen engem foglalkoztató problémára megoldást találnom. Vagy épp… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!