Táltosparipa

Erre használja egy X-generációs az Instagramot

“Nem láttam még élő embert, aki használná.” – mondta épp a napokban egy negyvenes ismerősöm. Jelentem, itt vagyok, 41 évesen, Insta felhasználóként. És mire jó ez neked? Mennyi időt vesz ez el naponta? Nem felesleges még egy, újabb közösségi oldalra regisztrálni? Ezeket már egy hatvanas, jó barátnőm kérdezte. Aztán elmagyaráztam neki, mert tényleg érdekelte, hogy… Tovább »

Ő vajon hogy csinálta? Női karrier a 17. században

Amikor régi korok embereiről olvasok, engem mindig az foglalkoztat leginkább, ami közös bennünk. Persze, hogy más korban, más társadalmi berendezkedésben más az élet díszlete, de mégis: az a rég porrá lett ember ugyanúgy érzett, voltak vágyai, tervei, kudarcai, fájdalmai, és számára is a földi élet halandóságot jelentett. De, aki a sorsát gazdaggá tudta tenni, aki… Tovább »

Univerzális problémamegoldó módszer

Ma Mészáros András, az Élményképek blog szerzője vállalkozott, hogy a Hétköznapi mentálhigiéné című sorozatban válaszol a saját lelki egészségével kapcsolatos kérdéseimre. Ahogy ő írja a blogján: “Minden életből lehetne regényt írni”, nos, András élete is egy egyedi út. Éppen most készül beindítani a vállalkozását, amely a saját ötlete alapján a társasjátékokra épül. Meséld el nekünk, hogy miért kezdtél blogot… Tovább »

Indul a színházi évad – körbenéztünk, mi a kínálat

Nagyon szeretem a nyarat, de nyár végén mindig azzal biztatom magam: Hurrá, indul a színházi évad! Imádom a színházak levegőjét, a felgördülő függönyt, a kávét is a színházi büfékben! Szeretem, hogy a darab által másként nézhetek rá a saját életemre is. Sokszor éppen egy előadás után sikerül valamilyen engem foglalkoztató problémára megoldást találnom. Vagy épp… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!