Táltosparipa

A tanóra = a szünet indokolatlan megszakítása

A címben olvasható idézetet nemrég hallottam egy nagyon bölcs tanáromtól, aki a mentálhigiénés képzés keretében hívja fel a figyelmünket a lelki egészség (sokszor megdöbbentő) feltételeire. “A tanóra a szünet indokolatlan megszakítása.” Ezt a mondatot ő is kapta, méghozzá kántor-tanító édesapjától – vagyis már sok évtizeddel ezelőtt is élt ez a bölcsesség. Mégis a legtöbben úgy… Tovább »

Bogyó és Babóca az iskolarendszer tükre

Bár jó tanuló voltam, mégis kevés olyan alkalmat tudok felidézni a gyerekkoromból, amikor személyes dicséretet kaptam volna. Beíródott a piros pont vagy az ötös, elvégeztetett a feladat, és kész voltunk. A siker örömét, a tanulás örömét, az alkotás örömét nem igazán éltem át az általánosban, aztán a gimnáziumban sem. Pedig szerettük a tanárainkat, ők is… Tovább »

Suliszamuráj segít az iskolai stresszoldásban

Legtöbbször az iskola nem a jó közérzet helye a kisdiákoknak. Hogy jobban érezzék magukat, ügyesebben mozogjanak és még egymásra is megtanuljanak figyelni, ezért jött létre a Suliszamuráj program – most már Magyarországon is. Beszélgetőtársam Kalmár Szilvia, diplomás shiatsu gyógyász és szamuráj masszázs tréner, az Országos Shiatsu Egyesület társelnöke, aki maga is részt vesz a Suliszamuráj programban. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!