Táltosparipa

Ő vajon hogy csinálta? Női karrier a 17. században

Amikor régi korok embereiről olvasok, engem mindig az foglalkoztat leginkább, ami közös bennünk. Persze, hogy más korban, más társadalmi berendezkedésben más az élet díszlete, de mégis: az a rég porrá lett ember ugyanúgy érzett, voltak vágyai, tervei, kudarcai, fájdalmai, és számára is a földi élet halandóságot jelentett. De, aki a sorsát gazdaggá tudta tenni, aki… Tovább »

Motivációs tréning helyett

Mentáltréningeken és személyes konzultációk alkalmával sokszor kérdezik tőlem, hogy hogyan lehet akkor is motiváltnak maradni, amikor lecseng egy tanfolyam lelkesedése, amikor egyedül kell lendületben lenni a hétköznapi feladatok között. A válasz tömören: változtass mindent motivációvá! Legyen a fókuszod azon, hogy mindenből, amit látsz és hallasz, ami veled történik, motivációt nyerj! Figyeld meg a kicsi gyerekeket!… Tovább »

Univerzális problémamegoldó módszer

Ma Mészáros András, az Élményképek blog szerzője vállalkozott, hogy a Hétköznapi mentálhigiéné című sorozatban válaszol a saját lelki egészségével kapcsolatos kérdéseimre. Ahogy ő írja a blogján: “Minden életből lehetne regényt írni”, nos, András élete is egy egyedi út. Éppen most készül beindítani a vállalkozását, amely a saját ötlete alapján a társasjátékokra épül. Meséld el nekünk, hogy miért kezdtél blogot… Tovább »

Mostantól jó nő leszek!

Most egy kicsit magamról mesélek. De nemcsak a mese kedvéért, hanem azért, hogy akit megszólít, az inspirációt nyerjen. Mert nekem is nagyon jó, amikor az utam során olyan emberrel találkozom, aki arra inspirál, hogy előrébb lépjek.    A külsőtől indulva: hogy mit is szeretek magamban külsőleg? Erre a kérdésre tizenévesen semmit sem tudtam volna válaszolni…. Tovább »

Szőke András a kitartásról

A magyar kulturális élet üdítő színfoltja Szőke András. Már jó ideje jelen van a mainstream vonalban is (a Hasutasok című filmjét mindenki ismeri, és standuposként is mindannyian boldogan nevetünk a poénjain), mégis abszolút “underground” alak ő ami az életfelfogását illeti. Tegnap egy beszélgetést hallgattam vele, jöjjön most az, ami tőle üzenetként a mentális egészségünk szempontjából igen-igen fontos!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!