Táltosparipa

Motivációs tréning helyett

valtoztasskep Mentáltréningeken és személyes konzultációk alkalmával sokszor kérdezik tőlem, hogy hogyan lehet akkor is motiváltnak maradni, amikor lecseng egy tanfolyam lelkesedése, amikor egyedül kell lendületben lenni a hétköznapi feladatok között. A válasz tömören: változtass mindent motivációvá! Legyen a fókuszod azon, hogy mindenből, amit látsz és hallasz, ami veled történik, motivációt nyerj! Figyeld meg a kicsi gyerekeket!… Tovább »

Univerzális problémamegoldó módszer

andras2 Ma Mészáros András, az Élményképek blog szerzője vállalkozott, hogy a Hétköznapi mentálhigiéné című sorozatban válaszol a saját lelki egészségével kapcsolatos kérdéseimre. Ahogy ő írja a blogján: “Minden életből lehetne regényt írni”, nos, András élete is egy egyedi út. Éppen most készül beindítani a vállalkozását, amely a saját ötlete alapján a társasjátékokra épül. Meséld el nekünk, hogy miért kezdtél blogot… Tovább »

Mostantól jó nő leszek!

eskuvo-agiek-595 Most egy kicsit magamról mesélek. De nemcsak a mese kedvéért, hanem azért, hogy akit megszólít, az inspirációt nyerjen. Mert nekem is nagyon jó, amikor az utam során olyan emberrel találkozom, aki arra inspirál, hogy előrébb lépjek.    A külsőtől indulva: hogy mit is szeretek magamban külsőleg? Erre a kérdésre tizenévesen semmit sem tudtam volna válaszolni…. Tovább »

Szőke András a kitartásról

Szőke András a Karinthy-gyűrűvel (fotó: lokal.hu) A magyar kulturális élet üdítő színfoltja Szőke András. Már jó ideje jelen van a mainstream vonalban is (a Hasutasok című filmjét mindenki ismeri, és standuposként is mindannyian boldogan nevetünk a poénjain), mégis abszolút “underground” alak ő ami az életfelfogását illeti. Tegnap egy beszélgetést hallgattam vele, jöjjön most az, ami tőle üzenetként a mentális egészségünk szempontjából igen-igen fontos!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!