Táltosparipa

Bogyó és Babóca az iskolarendszer tükre

Bár jó tanuló voltam, mégis kevés olyan alkalmat tudok felidézni a gyerekkoromból, amikor személyes dicséretet kaptam volna. Beíródott a piros pont vagy az ötös, elvégeztetett a feladat, és kész voltunk. A siker örömét, a tanulás örömét, az alkotás örömét nem igazán éltem át az általánosban, aztán a gimnáziumban sem. Pedig szerettük a tanárainkat, ők is… Tovább »

Szindbád, az anti-királyfi (avagy a rosszfiúk lélektana)

A mesékben a királyfiak és a királyok élhető és követhető életmodellt mutatnak.Ma mégsem egy mesebeli királyfiról, hanem egy (legendássá vált) irodalmi hősről írok. Miért? Mert tőle is tanulhatunk – csak épp a másik irányból. Vagyis onnan, hogy hogyan NE vezessük az életünk, amennyiben harmonikus kapcsolatra vágyunk. A budapesti Nemzeti Színház Szindbád című előadásán jártam, ezután… Tovább »

Köszöntés – Legyen meg a saját utad!

Köszöntelek a blogomon, amit valójában már 2013. októberében elkezdtem írni, és most 2016. májusában átköltözködöm vele a cafeblogra. Kezdésként közreadom néhány régebbi írásom is, de azzal a csavarral, hogy megnézem-leírom, mi változott azóta, hogyan frissült a téma, miért aktuális ma is. Közben én is sokat változtam. A velem történtek közül a legfontosabb, hogy megszületett a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!