Táltosparipa

A megcsalás hálójában

love-1461044_1920 A megcsalás kapcsán néhány napja írtam egy alapvetésnek szánt gondolatindító írást. Azt a címet is adhattam volna neki, hogy “A megcsalás alapvető motivációja a párkapcsolatokban”. De első körben nőknek szántam, így a férfiakat emeltem ki a cikkben: ITT OLVASHATÓ. Sokezren olvasták, sokféle komment érkezett a különböző fórumokon. Ezek a vélemények arra késztetnek, hogy ma reggel továbbvigyem… Tovább »

Miért csalja meg a férfi a nőt?

csal2 Terápiás ülések kliensei leggyakrabban párkapcsolati problémákkal érkeznek. Ezen belül is nagy százalékban a hűtlenség a téma. Igen gyakran több évtizedes házasság után robban a kapcsolat a harmadik miatt. Mi történik ilyenkor? Mi történik a kapcsolattal, ami évekig, évtizedekig működött, és egyszercsak szétesik?Tényleg váratlanul jön a robbanás? Ezeket a terápiás beszélgetéseket összegezve valami egészen világosan látszik: minden ember… Tovább »

Cyrano szerelme – hogyan találj rá a szerelemre?

love Az Igazit megtalálni és vele élni holtomiglan-holtodiglan: erre a legtöbbünk vágyik. Akinek megadatik, az hálás. Akinek (még) nem, annak keresnie kell tovább. Ez a keresés azonban – hitem és tapasztalatom szerint – nem olyan, mint szénakazalban a tű megtalálása. Sokkal nagyobb az esély, sőt, az Igazival való találkozás esélye növelhető, mitöbb bevonzható! Erről írok ma… Tovább »

Hogyan szeret a facebook-generáció?

15310189_1347055735328499_141725887_n Szalóki Zsófi harmadéves egyetemista Pesten. Most elmeséli, ő hogyan látja a mai huszonévesek párkapcsolati világát. Valóban felszínes és felelős magatartásra képtelen egy mai fiatal? Zsófi szavai árnyalják a képet. Egy huszonéves lány bölcs meglátásai jönnek, olvassuk figyelemmel és tisztelettel, mert nagy dolog, hogy bepillantást enged az ő világába! Zsófi, ki vagy te, milyen vagy te?… Tovább »

“Szarok a herceg fehér lovára…!”

feher-lo Ez a kép ma reggel többször is szembe jött velem a legnagyobb közösségi oldal falán. Huszonéves, szépséges lányok osztották meg napindítóként. Elsőre poén, de, ugye, azt tudjuk, hogy minden vicc mélyén rejtőzik egy igazságmag. Hogy ki milyen poénra rezonál, az erősen kapcsolatban van az ő belső világával. Ennek fényében mit üzennek az erkélyen galambot eregető… Tovább »

Igazából sosem mertem megnyitni a szívem (Holle anyó foga)

szivlakat Meseterápia felnőtteknek – sokan “hallottak már róla harangozni”, de nem igazán tudják elképzelni, hogyan működhet. Most egy bécsi kliensem példáján megmutatom. A hölgy párkapcsolati problémákkal keresett meg. Az ötvenhez közelít, van egy fia, de igazából sosem élt boldog kapcsolatban. Pedig házas is volt, igaz, a gyerek apjával igen kurtára sikerült az együttélés. Tulajdonképpen néhány rövidebb… Tovább »

Kommunikáció a párkapcsolatban – miért életbevágó?

couple-885385_1920 Manapság már igen ritka, hogy felnőttek összejöjjenek mesét hallgatni, így elsőre furcsán hangzik, hogy a meseterápia felnőttek esetén is működik, sőt, elsősorban nekik szól. Most egy igazán durva, tettlegességig fajuló házassági konfliktust bemutató mesét hoztam. Nézzünk bele a tükrébe, mert olyan tippet ad, amit folyamatosan alkalmaznunk kell, ha jó párkapcsolatban akarunk élni! Az ördög helyettese… Tovább »

Szindbád, az anti-királyfi (avagy a rosszfiúk lélektana)

szindbC3A1d A mesékben a királyfiak és a királyok élhető és követhető életmodellt mutatnak.Ma mégsem egy mesebeli királyfiról, hanem egy (legendássá vált) irodalmi hősről írok. Miért? Mert tőle is tanulhatunk – csak épp a másik irányból. Vagyis onnan, hogy hogyan NE vezessük az életünk, amennyiben harmonikus kapcsolatra vágyunk. A budapesti Nemzeti Színház Szindbád című előadásán jártam, ezután… Tovább »

Nagy Ervin a férfiideál?

Lapozgatom az eheti Nők Lapját. Ebben nincs semmi különös, minden héten megteszem. Az azonban már különös, amit a Nagy Ervinnel készített Közeli interjúban olvashatok. Játszik a Katonában, no és filmekben. Ismert és népszerű. Férfiideál. Ideális férfi? Nézzük meg közelebbről!                                  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!