Táltosparipa

Rólam

Végh-Fodor Mónika vagyok, a táltosparipa a legkedvesebb állatom. Hogy miért? 

Mert a bennünk lakozó erőt jeleníti meg a mesékben. Azt az erőt, amelyet – ha jól tápláljuk égő szénnel, tűzzel – fel tudunk magunkban éleszteni, és hihetetlen energiákat és lehetőségeket tudunk meglovagolni általa.

Keresem a világban azokat a történeteket, amelyek azt mutatják meg nekünk, hogy hogyan tudjuk a táltos paripánk élővé, energikussá tenni – azaz, hogyan tudunk harmonikusan, a vágyainkkal és az Univerzummal összhangban élni. Ezek a történetek jönnek a népmesékből, színházból, könyvekből, de emberi sorsokból és történésekből is – én pedig lejegyzem őket. Mert ezek a történetek élni tanítanak. Jól élni!

A szakmai út, amit eddig bejártam: tanultam egyetemen biológiát és kémiát, aztán egy nagy kanyarral (mert minden érdekel) irodalomból és teológiából szereztem diplomát, tanítottam is több, mint tíz évet. Az irodalomtudományi doktori iskolában megtanultam igazán szövegekkel bánni, ez ma a meseterápiához igen jól jön. Kineziológiából szakvizsgáztam, sok ágát tanultam, egy nagyon hatékony módszernek tartom, meseterápiás módszerembe is átveszek belőle elemeket. A Théta Healing módszere a tudatalatti hitrendszerek javításához adott újabb inspirációkat. Akik megtisztelnek bizalmukkal, azoknak a mesék erejével igyekszem segíteni – ma már közismert a tény, hogy a népmesék elsősorban a felnőttekhez szólnak, hajdanán a felnőtt közösség mentális egészségét segíteni alakultak a mesék történetei. Szakértőként a szuloklapja.hu és a csaladinet.hu oldalakon is megtalálható vagyok; meseterápiával, mentálhigiénével, lelki egészséggel kapcsolatos írásaim ott is olvashatók.

 

2.szülinap 162

A facebook oldalamon is várlak, itt tudsz csatlakozni: https://www.facebook.com/taltosparipa/

Információs oldalam itt nézheted meg: http://www.eletmese.com

Email: taltosparipablog@gmail.com

Inspiráló (élet)mesék című offline(!) előadássorozatomhoz itt nézhetsz kedvcsinálót, és kukkanthatsz bele abba, hogy a mesék hogyan kötődnek a felnőtt emberhez: 

Köszönöm, hogy ellátogattál a Táltosparipa oldalra, amely a Táltosparipa Mentáltréning része. Ha tetszik az oldal, és fontosnak tartod a lelki egészség fejlesztését, akkor kérlek, támogasd az oldal működését azzal, hogy lájkolod   a Táltosparipa blog Facebook oldalát: ITT TALÁLOD. (Vagy fenn, az oldalsávban is elérhető.) Köszönöm!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!